Sunday, March 28, 2010

Thoughts of A Female

The diagram demonstrates the THOUGHTS in a female and male brain during the simple question: "Shall we go for a party?"




Monday, March 22, 2010

Saturday, March 20, 2010

Friday, March 19, 2010

Menjana pendapatan sambil beramal jariah



The Secret to The Good Life..


A doctor on his morning walk, noticed the old lady above,sitting on her front step smoking a cigar, so he walked up to her and said,

"I couldn't help but notice how happy you look! What is your secret?"

"I smoke ten cigars a day," she said. "Before I go to bed, I smoke a nice big joint.Apart from that, I drink a whole bottle of Jack Daniels every week, and eat only junk food.On weekends, I pop pills, get laid, and don't exercise at all."

"That is absolutely amazing! How old are you?"

"Thirty-four," she replied.

Tuesday, March 16, 2010

Kenapa Wanita itu Istimewa

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. “..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah….”

Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas…leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap…
susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi…check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu…memang dah kering pun flusk ni, jerang la air…sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong….salin la gula…check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi…ishh…ni lauk bila ni, semalam…dah beku dah…basuh la kejap….pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh…penat dah ni, besok je la basuh…sidai kaian lap je lah…
tik…bunyi air dah masak…salin air dalam flusk…ok settle…

baru teringat tak semayang lagi…on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi…nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska…check…baju 2 pasang, towel…towel kecik utk selsama…calamine lotion untuk sapu ruam…pampers 4 keping….alamak..telupa pulak masukkan botol…basuh botol jap…ok settle…

ternampak pulak beg g keje…emm..besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je…salin jap barang2 g beg coklat…cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti…hishhh sempit la beg ni…hangin je…nak kena beli ni beg baru…rasenya 25 hb ni Sogo sale nih…mana flyers tadi ek…ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle…

Tetiba dengar suara papa…”..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido..” ”yelah nak tido la ni..nak smayang jap…”

masuk toilet..buat apa2 yang patut…cuci muka dulu..2 jenis lak tu…adoi..gosok gigi…smayang…pakai toner…pakai treatment cream…nak lawa and maintain punya pasal lah ni…
nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak…huhuhuhu…

bukak almari…emmm…pakai baju hijau ni lah besok…gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni…kat bilik belakang… la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh …g dapur, basuh, sambung gosok baju…gantung elok2…kemaskan baju gantung2…masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor…ok settle..

dgr suara papa lagi…”..i dah ngantuk ni..”..dalam pada nak masuk ke bilik…owh…pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram…ok, siram jap…check jap pintu ni…sah tak kunci lagi…grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku…bukak lampu luar..

ni mainan ni sepah2…masukkan la dalam bakul mainan budak ni…banyak nya…sampai bawah meja makan pun ade…adoi….ok dah …

ok dah boleh baring…adoi sakitnya pinggang…cium si comel ni kejap…selimutkan die…la..napa basah ni…emm, tukar la pempers ni…tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la…nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali…ok sayang tido k…kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k…gud nite..sweet dreams…

aaahh…sedapnya dapat baring…mana pulak lotion sapu kurus aku nih…ha, ni dia…sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm…setkan program kerja besok…pg kul 9.30 ade meeting..
ahh…boring…panas pulak lotion nih..dah la…emm..sedapnya lelapkan mata…Ya Allah…terima kasih untuk rezekiMU hari ini,…mohon keberkatan dari mu tuhan…papa pun bangun tutup tv…”…i dah ngantuk sangat ni…nak tido lah…citer pun tak best malam ni, bola pun takde…”…selang seminit …dengar suara papa berkeruh…dah agak dah….

So?….apa yang peliknya..??

Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah…setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri…

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini….hormat dah hargailah mereka…untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari…

Siapa setuju angkat tangan.haha

Thursday, March 11, 2010

Memartabatkan Profesion Perguruan

Guru-guru di Malaysia harus diberi penghargaan yang tinggi kerana sentiasa bersabar dalam menghadapi karenah anak-anak muridnya yang kurang pendedahan.

KMBT_210_081112075458

Pertandingan Bola Jaring sempena Minggu Integriti

Alhamdulillah..dapat jugak aku merasa hamper-hamper yang besar gedabak tu..nak beli selalu tak ada duit..Terkilan jugak tak dapat join SUFA tahun ni..Mesti lagi besar hamper dia dari yang Minggu Integriti ni..Tapi tak apa,tahun depan masih ada..



Wednesday, March 10, 2010

Cara Menghapuskan Lipas?

Harap-harap artikel ini dapat membantu mereka di luar sana yang berdepan dengan masalah luar biasa ini..

Monday, March 8, 2010

Score A Programme


Kepada sesiapa yang inginkan soalan-soalan bermutu Score A yang dahulunya popular dalam akhbar harian iaitu SCORE A untuk UPSR,PMR,dan SPM..juga latihan-latihan bermutu untuk tahun 1 hingga tingkatan 5,lengkap dengan dictionary dan jawapan serta rekod pencapaian..Semuanya secara ONLINE.. Hubungi Encik Azfar di talian 0172499069.

Bagi ibu bapa yang
tiada masa untuk menghantar anak-anak ke tuisyen setiap malam, juga kepada ibu bapa yang tiada masa untuk memerhatikan anak-anak anda setiap masa membuat latihan, Score A adalah pilihan yang tepat untuk anak-anak anda meningkatkan prestasi dari semasa ke semasa. Ibu bapa tidak lagi perlu menghantar anak-anak ke kelas tuisyen dan risau akan keselamatan anak-anak yang kurang terjamin pada hari ini. Score A ada segalanya. ( macam-macam ada.. macam Astro jugaklah..huhu)

p/s: Alhamdulillah, bonus yang terkumpul sekarang mencecah RM 3000.. Kepada yang berminat, bolehlah hubungi Encik Azfar ye.



Inilah Encik Azfar yang semakin berjaya..InsyaAllah.

Friday, March 5, 2010

Nota Cinta

Lagu baru dari kumpulan Saujana. Tak tau samada untuk manusia atau untuk Tuhan? Jika Tuhan mengapa ada buat diriNya? Apapun, aku hanya sukakan muzik dan kata-kata kata pada rangkap ketiga dan keempat.Klik arrow di Now Playing untuk mencari lagu ini lalu mendengar dan menyanyikan lagu ini bersama-sama.


Andainya dapat kumenulis (tulis je lah)
Nota-nota cinta buat diri Nya
Inginku titipkan bersama
Semua kuntuman bunga yang indah berseri

Kusembur haruman mewangi
Bersama kata-kata puji
Sedang Dia tahu kasih dan cintanya aku
Menjalin ikatan menuju ke syurga

Cintaku kepada Dia
Rinduku hanya pada Nya
Kasehku balas cinta Nya
Setiaku balas kasih Nya
Kasihku kasih yang setia pada yang punya

Dambaku pada Yang Esa
Pujian hanya buat Nya
Akurku kebesaran Nya
Teragung Maha Suci Nya
Taatku hamba yang hina pada Pencipta

Kiranya aku hilang arah
Jalan hidupku berubah punah
Namun kasih Nya tak pernah akan musnah
Belas rahmat Nnya terus mencurah-curah
Nur hidayah Nya semakin cerah


Lagu: Baysirna
Lirik: Baysirna
Artis: Saujana

Download Full Album

Someone Needs You.Stay.

A nurse took the tired, anxious serviceman to the bedside.


"Your son is here," she said to the old man.


She had to repeat the words several times before the patient's eyes opened.


Heavily sedated because of the pain of his heart attack, he dimly saw the young uniformed Marine standing outside the oxygen tent. He reached out his hand. The Marine wrapped his toughened fingers around the old man's limp ones, squeezing a message of love and encouragement.


The nurse brought a chair so that the Marine could sit beside the bed. All through the night the Young Marine sat there in the poorly lighted ward, holding the old man's hand and offering him words of love and strength. Occasionally, the nurse suggested that the Marine move away and rest awhile.


He refused.


Whenever the nurse came into the ward, the Marine was oblivious of her and of the night noises of the hospital - the clanking of the oxygen tank, the laughter of the night staff members exchanging greetings, the cries and moans of the other patients.


Now and then she heard him say a few gentle words. The dying man said nothing, only held tightly to his son all through the night.


Along towards dawn, the old man died. The Marine released the now lifeless hand he had been holding and went to tell the nurse. While she did what she had to do, he waited.


Finally, she returned. She started to offer words of sympathy, but the Marine interrupted her.


"Who was that man?" he asked.


The nurse was startled, "He was your father," she answered.


"No, he wasn't," the Marine, replied. "I never saw him before in my life."


"Then why didn't you say something when I took you to him?"


"I knew right away there had been a mistake, but I also knew he needed his son, and his son just



Wasn't here. When I realized that he was too sick to tell whether or not I was his son, knowing how much he needed me, I stayed."


The next time someone needs you ... Just be there. Stay.



*********


WE ARE NOT HUMAN BEINGS GOING THROUGH A TEMPORARY SPIRITUAL EXPERIENCE.

WE ARE SPIRITUAL BEINGS GOING THROUGH A TEMPORARY HUMAN EXPERIENCE.


*********

Tuesday, March 2, 2010

Creative Thinking and Problems Solution

Every sixty seconds you spend angry, upset or mad, is a full minute of happiness you'll never get back. I luv blogging so much,this is the way I used to release my tension..



















p/s: Buah pun ada hati nak jadi manusia, ini menunjukkan jadi manusia adalah satu perkara yg sangat best..Alhamdulillah..

Monday, March 1, 2010

Something Make You Smile

WOMEN'S REVENGE
'Cash, check or charge?' I asked, after folding items the woman wished to purchase.
As she fumbled for her wallet, I noticed a remote control for a television set in her purse.
'So, do you always carry your TV remote?' I asked.
'No,' she replied, 'but my husband refused to come shopping with me,
and I figured this was the most evil thing I could do to him legally.'





UNDERSTANDING WOMEN
A MAN'S PERSPECTIVE)
I know I'm not going to understand women.
I'll never understand how you can take boiling hot wax,
pour it onto your upper thigh, rip the hair out by the root,
and still be afraid of a spider. (read cockroach)





WIFE VS. HUSBAND
A couple drove down a country road for several miles, not saying a word.
An earlier discussion had led to an argument and
neither of them wanted to concede their position.
As they passed a barnyard of mules, goats, and pigs,
the husband asked sarcastically, 'Relatives of yours?'
'Yep,' the wife replied, 'in-laws.'





WORDS
A husband read an article to his wife about how many words women use a day...
30,000 to a man's 3,000. The wife replied, "The reason has to be because we have to repeat everything to men... The husband then turned to his wife and asked, 'What?'





CREATION
A man said to his wife one day, 'I don't know how you can be so stupid and so beautiful all at the same time. The wife responded, "Allow me to explain.. God made me beautiful so you would be attracted to me,God made me stupid so I would be attracted to you ! "




THE SILENT TREATMENT
A man and his wife were having some problems at home and were giving each other the silent treatment. Suddenly, the man realized that the next day, he would need his wife to wake him at 5:0 0 AM for an early morning business flight. Not wanting to be the first to break the silence (and LOSE), he wrote on a piece of paper, 'Please wake me at 5:00 AM.' He left it where he knew she would find it. The next morning, the man woke up, only to discover it was 9:00 AM and he had missed his flight Furious, he was about to go and see why his wife hadn't wakened him, when he noticed a piece of paper by the bed. The paper said, 'It is 5:00 AM. Wake up.' Men are not equipped for these kinds of contests.




God may have created man before woman, but there is always a rough draft before the masterpiece. For the 3rd last para, Ustaz Lutfi needs to read this.
jelir

Beware before eating apples






Be Careful when eating apples. Please don't eat the skin of the apple because it's coated with wax. Check before you eat many of the fruits. WAX is being used for preservation purposes and cold storage. You might be surprised especially apples from USA and other parts are more than one year old, though it would look fresh. Becoz wax is coated, preventing bacteria to enter. So it does not get dry. Please Eat Apples after removing the wax as demonstrated above. If we always eat 'wax' apple then the ryhme should be like this " AN APPLE A DAY,KEEPS THE DOCTOR TO NOT GO AWAY.

Followers