Wednesday, June 30, 2010

Asal Usul Nama Kapal Rachel Corrie - Bukan Jenaka

Pada 30 Mac 2010, sebuah kapal seberat 1800-tan telah dibeli melalui lelongan di Dundalk, Ireland dgn harga 70,000 pound sterling oleh Gerakan Pembebasan Gaza (Free Gaza Movement).

Ianya telah diperbaiki dan diperlengkapkan untuk pelayaran ke Gaza.

Kapal itu dinamakan Rachel Corrie.

Siapakah Rachel Corrie?


Rachel Aliene Corrie (April 1979 - March 16, 2003) adalah seorang warga Amerika dan ahli International Solidarity Movement (ISM).



Dia telah dibunuh dengan kejam oleh Tentera Yahudi Laknatullah ketika percubaan menghalang jentolak Zionis meruntuhkan rumah saudara kita penduduk Palestin yg bernama Samir Nasrallah di Semenanjung Gaza.


Pihak Yahudi yang terkenal dengan sifat yg keji telah menafikannya tetapi bukti dan saksi telah berjaya menunjukkan memang dia telah dilanggar dan dengan sengaja.



Sebelum dilanggar



Selepas dilanggar


Menurut akhbar Corrie dan rakan-rakan beliau bertindak menjadi Perisai Manusia. Beliau yang mengambil cuti setahun dari pengajiannya di Evergreen State College telah ke Palestin untuk menyertai Intifada ke 2.


Beliau telah meninggal dunia akibat cedera parah akibat tekanan melampau pada dada yg menyebabkan tulang rusuk, tulang belakang, skapula dan dorsal spinal column, paru2 kanan koyak dengan pendarahan teruk di kaviti pleural.



Dia dilanggar oleh Bulldozer Yahudi sebanyak 2 kali, ya 2 kali dan Yahudi masih mengatakan ianya kemalangan.





Sunday, June 27, 2010

Hati-hati dengan Telur Buatan Cina

Negara China memang negara yang sangat melampau. Daripada susu kanak-kanak sampailah kepada jenis makanan yang lain semuanya telah ditambahkan bahan kimia yang tak sepatutnya. Telur ayam pun kena tiru.


Manufacturing fake eggs.
In China there are fake schools and classes that teach a variety of blatant fraud technology, even eggs can be modulated by chemical materials, but also be able to fry cook, is currently the most popular False course.Step 1 modulation of raw materials using 7 kinds of chemical materials, see pic below
Fake egg was made from calcium carbonate, starch, resin, gelatin, alum and other chemical products.


Step 2 egg production. Raw egg into the mold to 2 / 3 full, put calcium chloride, colouring die, the egg appears on the film been announced.
The 'yolk' is shaped in the round mould. 'Magic water' containing calcium chloride is used.



By adding a yellow pigment and become raw egg yolk..


Step 3 fake egg shape.In the mold into 1 / 3 raw egg white, like the first package, like dumplings into the egg yolk, egg white into another, into the magic water, a shell eggs will come slowly. Naked egg shape to 1 hour to dry after washing with water, at shells ready.


Step 4.Sewing lines through the use of eggs, immersed in paraffin wax, calcium carbonate, such as modulation of the eggshell into a solution, repeated several times until the shell a little dry, immersion in cold water pumping line shape, this point, the egg has been put on a false cloak , You're done.


Hard shells are formed by soaking in paraffin wax onto the egg, which are then left to dry.


Oh yeah The Egg is ready. The artificial egg shell is very fragile and break easily but who cares!! Look so real .



Many small bubbles is formed during frying the egg but not many people can tell the difference.The egg look exactly the same, and the eggs taste better than real but you are adding to the statistic of food poisoning person.



Why make fake eggs ? Because of money.

The cost of fake egg is only 0.55 Yuan/kg, while the true [WINDOWS-1252?]eggs’ market price is 5.6 Yuan/kg.

Cases of problem foods and food poisoning are widely reported in Mainland China over the last few years. In 2001, there were 185 cases of food poisoning, affecting about 15,715 people and causing 146 deaths. The cases doubled in 2002. In 2003, the number of reported cases was ten times more than that in 2001, and the number of people suffered was as high as 29,660, including 262 deaths Now In Sept 2008 Nearly 53,000 Chinese children sick from contaminated milk; 4 have died.

Source : Forwarded Email

Nilai Sebuah Perkahwinan Hanyalah Pada Sebentuk Cincin

Beberapa gambar adat majlis penceraian dalam masayarakat Jepun. Sepasang suami isteri bercerai dengan memusnahkan cincin perkahwinan mereka menggunakan tukul besi khas. Cepat dan simple, kos penceraian hanya $600.





Saturday, June 26, 2010

Memang Kelakar Habis - Kisah Kucing Curang

Tak larat nak tergelak tengok video ni.haha

video

Tiada Penyanyi Malaysia Setanding Mohamad Hamaki

Cubalah dengar lagu ni, sangat merdu dan lunak suaranya, sangat terbuai-buai saat mendengar iramanya lalu saya pun terfikir, kenapalah penyanyi Malaysia tak ada langsung sesedap suara Mohamad Hamaki ni? Masuk akademi fantasia ke, mentor ke, suara yang tak seberapa pun dah nak dibangga-bangga. Ada aura lah kononnya. Cuba dengar lagu ni. Yang sedang putus cinta lagi sesuai..huhu

We Eftakart - I Remembered

video

حياتى وهو مش فيها سنين عدت رضيت بيها ..
وفاكر لو قابلت عنيه عادى جدا هعديها
واديك ياللى افتكرت نسيت قابلته الليلة
واتهزيت طب ازاى فى حاجات بتموت وتيجى الصدفة تحييها

وافتكرت لما جات عينى فى عينه سنينى معاه ..
وافتكرت وعد كان بينى وبينه زمان خدناه
وافتكرت مسكته فى ايدى وايدى خلاص سايباااااه
قصادى عيونه محتارة يقرب ولا يتدارى ..
جه اليوم اللى اشوفه انا فيه ومنتكلمش يا خسارة

دى صعب عليا واعمل ايه مفيش فى ايديا شئ تانى
خلاص اهو اسمى شوفت عنيه عشان دى بجد واحشانى

Petua Goreng Telur Dadar Supaya Garing

Assalamu'alaikum..

Astagfirullah..apa dah tak ada keje sangat nak buat ke? Baik, kali ini saya nak mengajar cara-cara membuat telur dadar yang garing. Pernah tak korang masak telur dadar tapi lembik semacam je? Mesti selalukan dan ini bermakna anda bukanlah seorang yang pandai memasak :P. Jika memasak air pun ada petua apatah lagi telur dadar yang susah ni. Petua memasak air tu masukkan air ke dalam cerek lah, takkanlah dalam kuali kan..


Cara-caranya ialah,jangan sesekali pecahkan telur selagi tak potong bawang dan cili merah halus-halus. Maksudnya, potong apa-apa yang patut dipotong dulu, masukkan ke dalam mangkuk dan kalau nak bagi telur dadar sedap melampau bolehlah ditambahkan dengan daun oregano yang selalu kita buat spaghetti tu. Tambahkan garam secukup rasa. Yang terbaru dalam iklan tu tambahkan mayonaise lady's choice untuk lebih creamy. Akhir sekali baru lah di pecahkan telur ke dalam mangkuk dan kacau sekuat-sekuat hati sehingga berbuih dan terus masuk ke dalam kuali yang minyaknya sudah panas. Kalau minyak tak panas, buang ramuan tadi. Buat semula. Telur akan menjadi tidak garing bila dibiarkan terdedah ke udara, bermakna tak guna kalau kita kacau telur tu sampai berbuih pastu letak tepi nak potong bawang dan yang lain-lain lah.

Sekian saja untuk kali ini, lepas ini saya nak ajarkan buat spaghetti bolognaise mantap punya! Selamat mencuba :)

Komuniti Braces

Assalamu'alaikum..


Ketika berjalan-jalan di alam maya ini, saya terjumpa sebuah blog yang menghimpunkan pemakai-pemakai braces. Tapi saya pun belum join lagi. Kepada yang memakai braces tu bolehlah submit blog kalian di sana untuk berkongsi pengalaman. Bagi yang teringin nak pakai braces pun bolehlah ke sana bertanyakan perihal rawatan ortodontik ini. Sekian, terima kasih.. :)

Friday, June 25, 2010

Keretapi Paling Laju Di Dunia!! 574 km/j

utara ke selatan dalam setengah ke sejam saja.....

org perlis boleh pi keja ulang alik hari2 kat kl...

org johoq boleh hari2 ulang alik p keja kat penang...

kat kl org dah tak sesak...

kes2 org mati kemalangan kat landasan pun meningkat...

lembu2 kambing2 pun byk menemui ajal kat railway..

(kes tak sempat lari)...sian tuan pemilik haiwan..

video

Ada Berani Korang Naik Menara Ni??

Wah,gambar saja berjaya membuatkan saya serak nafas (shin chan). Mungkin saya hanya mampu merangkak-rangkak sambil melelapkan mata. Gayat ni.

Formerly -- the Sears Tower

Not content with having the tallest building in America, the owners of Willis Tower in Chicago have installed four glass box viewing platforms which stick out of the building 103 floors up.












Pernah Tengok Pramugari Tidur Kat Mana? Ish2

Beruntung sungguh jadi pramugari ni rupanya.. Tidur pun mengalahkan perdana menteri. Bilik mewah setaraf dengan hotel.

Air Canada



Singapore Airline





KLM



Boeing 777



747-400



tapi.....Air Asia!!!


Shhhhh. Jangan ketawa kuat-kuat, nanti dia terbangun.. :)

Streamyx Pakej Student.RM20-RM38 beserta Netbook Percuma

Wah, baru saja mengimpikan kemudahan streamyx di rumah sewa di Nilai memandangkan harganya sangat berpatutan. Ingat nak pergi dah TM Point berhampiran rumah ni, tapi mujurlah saya sempat inform kat pakar IT peribadi saya, beliau cakap Nilai bukan Streamyx Zone, kalau tak meleleh air liur je pandang streamyx yang tak ada coverage kat Nilai tu. Jadi kepada kalian yang bergelar student di Streamyx Zone, berkejar-kejarlah ke TM Point untuk mendaftar, memang untung ni!

TMNET


Suka Naik Teksi?? Teknik Terbaru Jenayah Rogol

Wah,banyak betul teknik-teknik melakukan jenayah terkutuk untuk merogol orang perempuan sekarang. Kalau dulu-dulu,sesetengah pemandu teksi yang terkutuk ni melencong ke tempat lain, tapi teknik terbaru ni tak payah melencong dah. Buat pemumpang perempuan tak sedar diri terus dalam teksi.


Air purifier in Malaysia Taxis

(Must Read for your own safety!!)


No matter the taxi driver is chinese, malay or indian, PLEASE BE AWARE!

If you notice that there is a sound of spray of perfume or air purifier inside the taxi, PLEASE GET DOWN from the TAXI IMMEDIATELY!! It just happened to me just now. It was about 12.45 am . I got into a taxi driven by a malay man. I was in the taxi for a few minutes, I suddenly heard of a sound of spray and there was a smell like air purifier. I felt weird as to why the driver put two types of air purifiers in his taxi. The smell immediately reminded me about this forwarded email that I read. I started to be aware of my surroundings. But the puff of the purifier kept appearing every few minutes. I was very worried and scared.

Gradually, I sensed that my body started to feel weaker and weaker. The purifier kept puffing from the back seat, just right behind me. As I really felt my whole body is weaken, I asked the driver to let me get down at the side road. But he kept trying to talk to me and ask me why not dropping me off at my destination. I think he was trying to drag the time.

To my horror, I felt both of my hands and legs got numbed and no energy, almost could not move. When I talked to the driver, I could not even speak properly, not to say to shout for help, 'cos I was really too weak... Immediately, at a traffic light I opened the door, jumped out and ran to a passer-by for help.

I really thank God for saving me. If not, I really can't imagine what would have happened to me. I am traumatized by this incident.

This is TRUE case. Please do keep in mind! IT IS BETTER TO BE SAFE THAN SORRY!

I feel the need to share with you guys, no matter you are men or women 'cos it is NOT a LIE , not a made-up story. It really happened.

Do let your friends, family members and relatives know about this case. I believe you are just like me, don't wish anybody to be the victim of this case.. 'Please be aware when aboard to a taxi, especially the ladies.'

I received an email some months ago about a lady getting into a cab and felt uneasy and become faint when she smelt something like incense being burnt. She was smart enough to order the taxi to stop immediately and after throwing some money at the taxi man quickly get out of the taxi. She later got to know that if she had not stopped the taxi and gotten out, she would have fainted and raped by the taxi man (or a gang of rapists)!

After reading this, I thought maybe this was one of those emails that you would read and just forget about it, but I was wrong!

Few weeks ago, a visitor to our Chinese church who stayed in Puchong got into a taxi driven by an Indian man. When she sat into the taxi, there was a little burner and she could smell incense burning in the taxi. After awhile, she felt weak and unable to speak or shout. The Indian taxi man drove to a lonely road where there was hardly anyone and raped her. Before she was completely knocked out, she was told by the taxi guy that she was his number six victim. She was not only raped but also robbed!

When she was conscious again, she quickly went to see a doctor. The sad thing is, the doctor knew she was raped but did not advise her what to do. The doctor just let her make the decision to make or not to make a police report. Since she does not know the rapist name and also the taxi number and in great fear after this trauma, she told the doctor that she would not dare to report to the police. The doctor said since she dare not make the report, he would just have to destroy the medical report! Because the rapist took her whole bag with her IC in it, he got her address and even has the guts to come straight to her house and try to be funny with her.

Please remember not to get into a taxi that smells funny and if possible don't get into a taxi alone, and if you have to do so, give a call or sms back to your friends or relatives and let them know the taxi registration number and if possible, the name of the taxi man.

AND OPEN THE WINDOW!
Girls... please take note and...
Guys... please forward to your female friends...

Source : Fowarded Email

Thursday, June 24, 2010

Subhanallah.. Ciptaan Indah Apakah Ini!

Begitu tenang sekali memandang ladang bunga tulip kesukaan saya ini. Harap-harap diberi peluang melihat tulip sekali lagi. Bayangkan betapa hebatnya PENCIPTA bunga ini yang mampu membuat berbagai-bagai warna walaupun semuanya hanya bernama TULIP. Sebut saja warna apa, semua warna ada..subhanallah....












Followers