Saturday, January 2, 2010

Penapis Air Dr Sukida

“Hasil dari pemeriksaan yang telah dijalankan, didapati pemilik produk berkenaan telah menggunakan serta mempamerkan logo halal JAIN Perak pada produk tanpa mendapat sijil pengesahan halal yang sah dari pihak JAKIM atau JAIN. Oleh yang demikian, syarikat tersebut didapati telah menyalahi Prosedur Pensijilan Halal Malaysia, di bawah Klausa 16.7.3 (i) Penyalahgunaan Perbahasaan Halal/BAHEIS (ii) Penyalahgunaan logo halal JAKIM/JAIN/ MAIN dan Seksyen 15(1) Akta Perihal Dagangan 1972 jika sabit kesalahan boleh didenda sehingga RM250,000”.

Artikel lanjut di http://www.islam.gov.my/portal/lihat.php?jakim=4394

2 comments:

Khazinatul_Asrar said...

bukan ke air ni yg dia jual kat akasia aritu? time final xm sem lepas? hoho..
kalau betul lah kenyataan ni, mmg teruk lah. dan was - was akan penggunaan air tu. budak2 ni smgt je beli air dr sukida tu , ada plak yg beli utk spray muka (hilangkan ngantuk etc). hehh,mcm2 lah.

konklusinya, minumlah air masak biasa jee. tak pun,air mineral (gau eh?) hpa tu. plg mujarab, air zam2! huhu

adilahamzah said...

hehe,yeke?? xpenah lah sy dgr brite jual kt akasia..sbb sy duk kt jati lah kut! kalau kak syaz nk tau lah kan, sy dgr2 org2 tua punya petua nk hilangkan mengantuk time2 study,kena tido dlm bbrapa jam..insyaAllah, mengantuk akn hilang lepas tu..kalau ngantuk lg,silalah cek kolestrol anda.. :) tu lah,minum air masak pun ok dah, kalau yg suam2 lg best.. :)

Followers