Sunday, September 5, 2010

Biskut Sarang Semut

Assalamu'alaikum..

Tak sangka masih ada lagi manusia di Malaysia ini yang tidak tahu kewujudan biskut ini.



Ia dinamakan sarang semut kerana jika kuih ini diletakkan bersepah-sepah, semut akan menjadikan ia sebagai sarangnya kerana terdapat rongga-rongga di antara kuih ini. Ha, tengok, ada semut coklat di tengah-tengah tu.Dah tau kuih ni bolehlah buat biskut kandang lembu dan reban ayam ye. :D

Hampir 3 hari di rumah saya asyik buat kuih raya je tanpa menghiraukan perut saya yang teringin makan western food. Em, tapi tak ada idea nak makan apa. Makaroni bakar mungkin? Sedapnya.. Disebabkan terlalu malas nak masak makanan berbuka maka jawabnya setiap hari berbuka makan nasi ayam Mus yang tak ada sayur tu. Setiap hari makan ayam,sungguh tak seimbang! Tapi tak salah makan ayam setiap hari kalau ada sayurnya. Jadi potong-potonglah timun dibuat ulam ye.. Selamat Berbuka :)

No comments:

Followers