Monday, June 21, 2010

Masalah Ping di GB. Ada Caranya.

Dua tiga hari ini saya pun mempunyai masalah untuk ping post di GB. Alhamdulilah, akhirnya jumpa jugak caranya. Tapi mungkin masalah saya dan kalian punya tak sama. Masalah saya ialah bila satu post hendak di ping contoh tajuknya ialah ' Kucing adalah haiwan tercomel', saya cuba berkali-kali tetap tidak boleh. Tapi jika saya buat post lain selepas posting pasal kucing ni contoh tajuknya ialah 'Saya suka makan nasi', boleh pulak di ping. Jadi saya mengambil inisiatif untuk mengedit tajuk posting pasal kucing ni, dan edit juga isi kandungannya(copy dari artikel asal beberapa patah perkataan dan paste sebagai newpost). Kemudian ping. Lepas tu baru edit post dengan copy keseluruhan artikel asal. Ini bentuk masalah saya, kalau serupa bolehlah cuba.. :D

p/s: Posting ni pun buat cara macam tu. Napelah susah sangat nak ping...huhuh

No comments:

Followers